Italië en Turkije verzoeken de UEFA om bids samen te voegen

De Italiaanse en Turkse voetbalbonden hebben aan de UEFA verzocht om hun individuele bids samen te voegen tot één gezamenlijk bid voor het EK 2032.

De UEFA bevestigt dat het een verzoek heeft ontvangen van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en de Turkse voetbalbond (TFF) om hun individuele biedingen samen te voegen tot één gezamenlijk bod om het Europees Kampioenschap voetbal in 2032 te organiseren.

In 2021 startte de UEFA een biedingsproces voor het hosten van twee opeenvolgende edities van haar Europees Kampioenschap, in 2028 en 2032. Turkije startte het proces voor beide edities, terwijl Italië besloot alleen te bieden op de editie van 2032.

De UEFA zal nu samenwerken met Turkije en Italië om ervoor te zorgen dat de documentatie die voor hun gezamenlijke bod moet worden ingediend, voldoet aan de biedvereisten. Als het gezamenlijke bod aan dergelijke vereisten voldoet, zal het worden voorgelegd aan het uitvoerend comité van de UEFA tijdens de vergadering die gepland staat op 10 oktober, waar de benoemingen voor 2028 en 2032 zullen worden gemaakt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-08-2023 10:31 | Bijgewerkt op: 07-08-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



De Italiaanse en Turkse voetbalbonden hebben aan de UEFA verzocht om hun individuele bids samen te voegen tot één gezamenlijk bid voor het EK 2032.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.